SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Cand nu se fac nunti in 2020?

IMG-BLOG

In fiecare an, in calendarul crestin ortodox sunt trecute zilele de post in care cuplurile au interzis la nunti. Daca vrei sa iti ceri logodnica in casatorie, inainte de a stabili data evenimentului, mai intai trebuie sa stii cand nu se fac nunti in 2020.

Biserica Ortodoxa interzice nuntile si petrecerile in toate zilele de post de peste an. Unele dintre sarbatori au data fixa, iar perioadele de post nu se schimba in acest caz, pe cand alte sarbatori au data mutabila, iar postul variaza de la an la an in functie de acest aspect.

Postul poate varia de la o zi (ajunul unei sarbatori religioase) la cateva saptamani. Cel mai lung din an este postul Pastelui.

Iata cand este interzis la nunti in 2020, conform Doxologia.ro:

- In toate zilele de post de peste an, incepand cu zilele de miercuri si vineri;

- In zilele Praznicelor imparatesti si in ajunul acestora (1-2 februarie; 27-28 mai si 6-8 iunie; 15 august; 13-14 septembrie);

- De luni dupa Lasatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (24 februarie - 26 aprilie);

- In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (15-28 iunie);

- In Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie -14 august);

- In Postul Nasterii Domnului (15 noiembrie - 24 decembrie);

- In perioada intre Craciun si Boboteaza (25 decembrie - 6 ianuarie).

Tinand cont de aceste date din calendar, cuplurile care vor sa se casatoreasca in 2020 isi pot fixa nunta evitand perioadele de post  din an.

Alte situatii cand nu se fac nunti sunt evenimentele triste si neprevazute care se petrec intr-o familie, cum ar fi decesul unei rude apropiate. In acest caz, nunta se amana din respect pentru persoana plecata dintre noi.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

Sursa foto: TheKnot.com

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Cand nu se fac nunti in 2020?

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi