SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Coronavirus: Se admit nunti si botezuri cu maxim 8 participanti. Vezi de cand este valabila restrictia

IMG-BLOG

In contextul cresterii numarului de persoane infectate cu coronavirus, Ministrul de Interne, Marcel Vela, alaturi de Raed Arafat au prezentat in cadrul unei conferinte de presa, la sediul MAI cele mai noi masuri care vor fi impuse in Romania incepand cu data de 22 martie, ora 22.00. Atat viitorii miri, cat si parintii de bebelusi care vor sa isi crestineze copiii trebuie sa stie ca incepand cu data mentionata este permis sa se organizeze nunti si botezuri, cu conditia ca numarul maxim de participanti sa nu depaseasca opt persoane. Prin urmare, acest lucru inseamna ca alaturi de protagonistii principali, la evenimentele programate in perioada imediat urmatoare vor asista doar 2-3 persoane din familie si nasii de cununie, respectiv botez.

Conferinta de presa a avut loc in seara zilei de 21 martie, iar principalele masuri aplicate prin Ordonanta Militara nr. 2 de care trebuie sa stie orice cetatean din tara noastra sunt urmatoarele:

- centrele comerciale isi vor suspenda activitatea, exceptie facand magazinele alimentare, farmaciile, serviciile veterinare si de curatatorie din mall-uri,

- se inchid granitele pentru straini,

- persoanele care nu respecta izolarea, vor fi duse cu forta intr-un centru de carantina pentru 14 zile,

- bisericile isi pot desfasura activitatea, fara enoriasi, slujbele religioase putand fi transmise de diverse televiziuni sau online,

- persoanele trecute de 65 de ani care sunt singure vor fi monitorizate de catre primarii, iar comitetul local ii va ajuta pe varstnici sa se aprovizioneze cu alimente,

- activitatea cabinetelor medicale se suspenda in perioada urmatoare, singurele cazuri care vor fi tratate fiind urgentele.

In concluzie, iesitul din casa va fi restrictionat incepand cu seara zilei de 22 martie intre 6 dimineata si ora 22 seara, iar pe timpul noptii circulatia este interzisa. Persoanele care parasesc locuinta trebuie sa aiba un motiv serios ca sa faca acest lucru. Este permis mersul la serviciu, la farmacie, la cumparaturi sau la spital, pentru ingrijirea varstnicilor, copiilor si persoanelor cu dizabilitati. De preferat este ca deplasarile sa fie cat mai scurte si sa aiba loc in vecinatatea locuintei.

In momentul in care s-au luat aceste masuri, adica la data de 21 martie, numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 367 cazuri, iar al persoanelor vindecate la 51. Noile restrictii intra in vigoare pe 22 martie, cand vor fi publicate in Monitorul Oficial si se pot modifica ulterior, in functie de gravitatea situatiei.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

Sursa foto: MAI, Facebook

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Coronavirus: Se admit nunti si botezuri cu maxim 8 participanti. Vezi de cand este valabila restrictia

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi