SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Marturii nunta: intre traditie si obligatie

IMG-BLOG

Marturiile de nunta au aparut in urma cu cateva sute de ani, mai exact in secolul XV, iar cuvantul in sine vine de la frantuzescul "bombonniere".

In Europa Centrala si Mediteraneana se obisnuia ca familiile viitorilor miri sa isi ofere mici cadouri reciproc inainte de nunta, iar in timp, italienii, francezii, spaniolii si alte popoare si-au insusit acest obicei.

Marturiile de nunta se ofera in functie de stilul evenimentului, dar cel mai important este ca tinerii insuratei sa daruiasca marturii care ii reprezinta, fie ca este vorba despre marturii cutiute sau marturii utile.

De la traditie la obligatie nu mai este decat un pas, de aceea mirii se simt oarecum datori sa faca un macar un gest simbolic pentru invitatii care participa la nunta si sa ii recompenseze intr-un fel ca le sunt alaturi la eveniment.

Ce marturii ofera mirii in zilele  noastre invitatilor?

Pe primul loc raman marturiile dulci, sub forma de cutiute, cu model obtinut prin tehnica laser cut.

Marturiile sarmulita sunt si ele foarte elegante, iar cei care doresc sa ofere bomboane ambalate in ceva rezistent, pot alege aceste cadouri sub forma de mar, caleasca etc.

Saculetii din organza se ofera umpluti cu bomboane sau cu alte obiecte de mici dimensiuni care incap in interior.

Marturiile cu decor manual ocupa un loc aparte in zilele noastre. De la marturii miere la marturii lumanari nunta, oferta este suficient de vasta pentru ca mirii sa aiba de unde selecta cadourile preferate pentru invitati.

Marturiile utile sunt si ele foarte cautate in acest an. Aici putem da ca exemple marturii dop de sticla, marturii sare si piper, marturii evantai, marturii lingurita si furculita etc.

Marturii semne de carte. Cu un design deosebit, marturiile semne de carte pe care vi le sugeram sunt realizate din metal argintiu si au un snur in capat.

Cum se ofera marturiile la nunta?

Mirii le pot aseza pe mesele invitatilor, in dreptul fiecarui cuplu pentru ca atunci cand oaspetii intra in restaurant sa gaseasca mica surpiza la masa.

Indiferent de modelul ales, marturiile se pot personaliza cu numele mirilor si data evenimentului. Personalizarea se face pe un cartonas care se ataseaza de marturie.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Marturii nunta: intre traditie si obligatie

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi