SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Coronavirus: Adunarile publice cu peste 50 de persoane, interzise

IMG-BLOG

Incepand de sambata, 14 martie, Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta interzice adunarile publice cu peste 50 de persoane in spatii inchise, astfel incat COVID-19 sa nu se raspandeasca intr-un mod alarmant. Restrictiile vizeaza orice tip de evenimente, manifestari culturale, sportive, religioase, artistice si de divertisment care presupun participarea a peste 50 de oameni intr-o locatie inchisa.

In aceasta categorie sunt incluse nu doar salile de spectacole, restaurantele si salile de evenimente, ci si salile de fitness, saloanele de SPA si cosmetica, precum si salile de jocuri de noroc, conform comunicatului de presa emis de CNSSU, pe site-ul Ministerului Sanatatii. Prin urmare, viitorii miri, dar si parintii care au programat un botez in perioada imediat urmatoare pot fi afectati de aceste restrictii, daca numarul invitatilor prezenti la eveniment depaseste 50 de oameni.

Aceasta masura a fost luata dupa ce Romania a depasit numarul de 100 persoane infestate cu coronavirus si a trecut in scenariul 3, care presupune ca numarul bolnavilor afectati de coronavirus este intre 101 si 2000 persoane.

La nivelul Grupului de Comunicare Strategica se va reanaliza planul de masuri si eventual se vor inaspri restrictiile pentru romani, astfel incat sa fie combatut cu succes noul coronavirus.

Masurile adoptate pana in prezent de Guvernul Romaniei, in urma solicitarilor formulate de mass-media sunt:

- masuri de distanta sociala, limitarea contactului dintre persoane,

- limitarea activitatilor colective,

- pregatirea planului pentru pandemie,

- raportarea istoricului de calatorii, in cazul persoanelor venite din strainatate,

- implementarea de puncte medicale avansate in cadrul unitatilor sanitare.

Pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19, tot la data de 14 martie, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a anuntat ca tara noastra va intra de luni in stare de urgenta.

Conform art. 93 din Constitutia Romaniei, precum si O.G. nr. 1/1999, starea de urgenta poate dura cel mult 30 de zile, timp in care se pot impune diverse masuri de natura economica si de ordine publica.

Sursa foto: https://www.freepik.com/

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Coronavirus: Adunarile publice cu peste 50 de persoane, interzise

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi