SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Taina cununiei religioase. Ce trebuie sa stii cand ajungi la biserica

IMG-BLOG

Taina cununiei religioase este a sasea taina a bisericii, iar daca la nuntile din alte tari mirii se pot casatori la malul marii sau intr-o gradina plina cu flori, in Romania se obisnuieste ca slujba sa fie oficiata in biserica de catre preot.

Inainte sa ajungi in biserica, ar fi bine sa te pregatesti sufleteste pentru sfanta Cununie.

Iata ce trebuie sa stii despre taina cununiei religioase inainte sa ajungi la biserica:

Mirii trebuie sa aiba aceeasi religie. In religia ortodoxa se cuvine ca mirii care se unesc de bunavoie la altar sa aiba aceeasi credinta pentru a convietui impreuna pana la sfarsitul vietii.

Mirii trebuie sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cu cateva zile inainte de nunta. Pentru a primi asa cum se cuvine aceste taine bisericesti, mirii trebuie sa se impace cu toate rudele si sa aiba o imbracaminte adecvata atunci cand intra in Biserica pentru taina cununiei religioase.

Nunta trebuie programata doar in perioadele din an in care se fac nunti. In acest sens, consulta calendarul religios din 2017.

Ziua cea mai potrivita pentru cununia religioasa este duminica. Pana in aceasta zi, mirii trebuie sa stea fiecare la casele lor, iar in dimineata nuntii, acestia se vor pregati pentru slujba impreuna cu nasii lor.

Ziua de sambata nu este indicata pentru taina cununiei, insa tot mai multi miri isi aleg aceasta pentru petrecerea care se termina a doua zi dimineata.

Cunoscand aceste lucruri, mirii au datoria sa aleaga parinti spirituali de aceeasi religie, care sa ii indrume in viata si sa fie un model pentru societate.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Taina cununiei religioase. Ce trebuie sa stii cand ajungi la biserica

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi