SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Ce simbolizeaza Sf. Mir la catolici?

IMG-BLOG

Sfantul Mir (Confirmatiunea) este un sacrament pentru credinciosii de rit catolic, care se desfasoara in cadrul unei ceremonii speciale. Darul Sfantului Mir se ofera de regula copiilor cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, care inteleg importanta evenimentului si indeplinesc in acelasi timp trei conditii:

- au fost botezati,

- traiesc dupa harul lui Dumnezeu,

- sunt gata sa devina ucenici ai lui Hristos.

Pentru ca slujba de miruire sa fie una cu adevarat sacra, ceremonia de mirungere este sustinuta chiar de episcop, ajutat de cativa preoti. Episcopul il cheama la el pe cel care urmeaza sa fie miruit, daruindu-i pecetea darului de la Sfantul Duh, la care credinciosul uns pe frunte cu mir, raspunde "Amin!"

Ceremonia se poate organiza pentru mai multi credinciosi, episcopul si preotul intinzandu-si mainile asupra celor ce urmeaza sa primeasca taina Sfantului Mir. Pe langa formulele religioase impuse de credinta catolica, la slujba pot participa efectiv si oamenii din biserica, prin intonarea unui cantec solemn, ce ii apropie pe credinciosii prezenti la ritual.

Mirungerea simbolizeaza pe de-o parte reinnoirea promisiunilor de la Botez, iar pe de alta parte crestinul isi ia angajamentul sa respecte tainele bisericii catolice si sa constientizeze faptul ca este crestin. In timpul acestei slujbe speciale numita si "Confirmatiune", copilul primeste in corpul sau pe Sf. Spirit atunci cand episcopul il unge cu ulei sfintit si ii face semnul crucii.

La ortodoxi si greco-catolici primirea Sfantului Duh in trup are loc o data cu Botezul. La romano-catolici, se pune accent pe faptul ca cei botezati trebuie sa inteleaga ca omul se naste din nou din apa si Duh, motiv pentru care se desavarseste si slujba Sf. Mir la o data ulterioara botezului.

Mirul intipareste in suflet un semn spiritual de nesters, iar nasii copilului vor aduce la biserica o sticluta de mir. Se recomanda ca parintii copilului sa caute indrumarea spirituala a unui nas sau nase, dar este recomandat sa fie alesi tot nasii de botez pentru slujba Sf. Mir.

Uleiul sfintit simbolizeaza abundenta, bogatia spirituala, de aceea poate fi folosit la necaz sau la boala. Dupa sacramentul Mirului, credinciosii au datoria sa apere prin cuvant si fapta credinta pe care o practica.

O data cu ungerea cu sfanta crisma pe frunte a copiilor ajunsi la varsta priceperii, parintii lor vor oferi invitatilor marturii in semn de multumire pentru prezenta lor la eveniment.

Marturiile pot fi mici simboluri religioase (iconite), semne de carte, rame foto, marturii utile, marturii borcanele miere, diverse figurine din sticla sau ceramica cu sau fara personalizare.

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Ce simbolizeaza Sf. Mir la catolici?

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Botez

Produse noi

25%

Set pahare mov nasi

80.00 Lei 60.00 Lei
25%
25%