SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Atributiile fetitei cu flori in ansamblul ceremoniei de nunta

IMG-BLOG

Fetita cu flori, asa cum ii spune si numele, este responsabila in cadrul ceremoniei religioase sa imprastie petale cu flori pe culoar, in drum spre altar. Prezenta la nuntile clasice inca din perioada victoriana, aparitia fetitei cu flori la ceremonia de nunta este una incantatoare.

Micuta care imprastie petale dintr-un cosulet elegant realizat din tafta, satin sau din alte materiale fine, avea candva datoria sa ii amuze pe invitati, dar aceasta atributie a disparut cu timpul.

Tot ce trebuie sa faca la nuntile de astazi fetita cu flori este sa presare petale de-a lungul culoarului, pentru a marca intr-un fel drumul miresei spre altar. Mica invitata merge in biserica inaintea miresei, dar in urma domnisoarelor de onoare.

Imbracata intr-o rochita asemanatoare cu o a domnisoarelor de onoare sau chiar in rochita alba ce simbolizeaza candoarea, fetita cu flori nu mai trebuie sa ii distreze pe invitati, insa simpla ei prezenta este suficienta pentru a-i incanta pe cei prezenti.

Pentru a se achita de succes de atributiile ei, micuta desemnata sa marcheze drumul miresei cu petale de flori, trebuie sa fie zambitoare si calma, fara sa agite, sa planga sau sa se comporte urat.

Atunci cand paseste spre altar, fetita cu flori va merge alaturi de purtatorul de inele, daca exista unul.

In timp ce cavalerii si domnisoarele de onoare trebuie sa stea langa mire si mireasa la altar, fetita cu florile se poate intoarce la parintii ei imediat ce si-a terminat misiunea. O data ce isi termina misiunea, ea poate asista pana la sfarsitul slujbei, in liniste, fara sa ii deranjeze pe ceilalti invitati.

In afara de faptul ca imprastie flori in drum spre altar, fetita cu flori va participa si la sedinta foto, iar daca mirii considera ca este suficient de mare sa participe la receptie, atunci gazdele il vor ruga pe DJ sau pe maestrul de ceremonii sa ii anunte prezenta atunci cand mica domnisoara isi face intrarea la receptie. 

De regula, fetita cu flori este o ruda apropiata a mirilor, cum ar fi o nepoata, micuta selectata avand intre 3-8 ani. Cu cat este mai mare, cu atat fetita va fi mai linistita. Ea poate sa participe la receptie optional, prezenta ei fiind suficienta la biserica.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

IMG-BLOG
IMG-BLOG
IMG-BLOG
IMG-BLOG

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Atributiile fetitei cu flori in ansamblul ceremoniei de nunta

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi