SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Cand nu se fac nunti in 2021?

IMG-BLOG

Asa cum te-ai obisnuit deja, stii ca Biserica ortodoxa le recomanda viitorilor miri sa consulte calendarul religios inainte sa stabileasca data nuntii. Daca vrei sa te casatoresti anul viitor, afla cand nu se fac nunti in 2021. Data nuntii trebuie sa pice in afara zilelor de post deoarece Biserica Ortodoxa interzice nuntile si petrecerile in toate zilele de post de peste an.

Este cunoscut deja faptul ca in calendar exista posturi cu data fixa si posturi cu data mutabila, iar zilele in care este interzis la nunti variaza in fiecare an in functie de acest aspect.

Postul poate varia de la o zi (ajunul unei sarbatori religioase) la cateva saptamani. Cel mai lung din an este postul Pastelui.

Iata cand nu ai voie sa programezi nunta in 2021, conform CrestinOrtodox.ro:

- In toate zilele de miercuri si vineri din an;

- In zilele Praznicelor imparatesti si in ajunul acestora: 1 si 2 februarie (Intampinarea Domnului); 9 iunie - 10 iunie (Inaltarea Domnului); 19 iunie - 21 iunie (Rusaliile); 15 august (Adormirea Maicii Domnului); 13 si 14 septembrie (Inaltarea Sf. Cruci)

- De luni dupa Lasatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Pasti pana la Duminica Sfantului Apostol Toma (9 martie - 10 mai);

- In Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel (28 iunie);

- In Postul Adormirii Maicii Domnului (31 iulie -14 august);

- In Postul Nasterii Domnului (15 noiembrie - 24 decembrie);

- In perioada intre Craciun si Boboteaza (25 decembrie - 6 ianuarie).

Tinand cont de aceste date din calendar, cuplurile care vor sa se casatoreasca in 2021 isi pot fixa nunta evitand perioadele de post  din an.

Alte situatii cand nu se fac nunti sunt evenimentele triste si neprevazute care se petrec intr-o familie, cum ar fi decesul unei rude apropiate. In acest caz, nunta se amana din respect pentru persoana plecata dintre noi.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Cand nu se fac nunti in 2021?

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi

25%

Set pahare mov nasi

80.00 Lei 60.00 Lei
25%
25%