SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Cum iti alegi domnisoarele si cavalerii de onoare

IMG-BLOG

Ca si in cazul nasilor de nunta, domnisoarele si cavalerii de onoare se aleg cu 10-12 luni inainte de eveniment, din randul prietenilor sau cunostinetelor apropiate. In unele cazuri, mirii isi aleg ca domnisoare si cavaleri de onoare membrii ai familiei, cum ar fi frati, surori si cumnati.

Chiar daca nu este obligatoriu ca la nunta mirii sa aiba domnisoare de onoare sau cavaleri de onoare, acest obicei atat de popular in lume este respectat si de cuplurile din tara noastra. Din acest motiv, rolurile lor nu trebuie subestimate, iar alegerea persoanelor potrivite este o misiune dificila, mai ales cand nu vrei sa ranesti sentimentele celor dragi.

Traditia cavalerilor si a domnisoarelor de onoare isi are originile in Evul Mediu, cand mireasa era rapita la propriu din casa familiei care nu era de acord cu casatoria.

Prietenii celor doi miri se imbracau asemanator cu indragostitii, cu scopul de a-i proteja si de a-i deruta pe urmatorii pusi pe urmele miresei furate.

Intre timp, misiunea cavalerilor si a domnisoarelor de onoare s-a schimbat, iar in functie de tara, se aleg o singura domnisoara si un singur cavaler de onoare sau mai multi.

Pentru aceste roluri este indicat sa alegeti din randul prietenilor sau rudelor necasatorite. De la prieteni din copilarie la colegi de facultate, fiecare mire si mireasa va gasi in mod cert o persoana pe care sa se bazeze pentru ziua nuntii.

In Romania, domnisoara si cavalerul de onoare au ca principala sarcina insotirea mirilor, respectiv a alaiului de nunta, de la gatirea mirilor acasa, la ploconitul nasilor, apoi la intrarea in biserica, culminand cu primirea oaspetilor la restaurant. La finalul petrecerii, tot domnisoarele de onoare si cavalerii sunt cei vizati sa prinda buchetul, respectiv jarteaua miresei, motiv pentru care este firesc sa nu fie casatoriti.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Cum iti alegi domnisoarele si cavalerii de onoare

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi