Cum iti alegi domnisoarele si cavalerii de onoare

Ca si in cazul nasilor de nunta, domnisoarele si cavalerii de onoare se aleg cu 10-12 luni inainte de eveniment, din randul prietenilor sau cunostinetelor apropiate. In unele cazuri, mirii isi aleg ca domnisoare si cavaleri de onoare membrii ai familiei, cum ar fi frati, surori si cumnati.

Chiar daca nu este obligatoriu ca la nunta mirii sa aiba domnisoare de onoare sau cavaleri de onoare, acest obicei atat de popular in lume este respectat si de cuplurile din tara noastra. Din acest motiv, rolurile lor nu trebuie subestimate, iar alegerea persoanelor potrivite este o misiune dificila, mai ales cand nu vrei sa ranesti sentimentele celor dragi.

Traditia cavalerilor si a domnisoarelor de onoare isi are originile in Evul Mediu, cand mireasa era rapita la propriu din casa familiei care nu era de acord cu casatoria.

Prietenii celor doi miri se imbracau asemanator cu indragostitii, cu scopul de a-i proteja si de a-i deruta pe urmatorii pusi pe urmele miresei furate.

Intre timp, misiunea cavalerilor si a domnisoarelor de onoare s-a schimbat, iar in functie de tara, se aleg o singura domnisoara si un singur cavaler de onoare sau mai multi.

Pentru aceste roluri este indicat sa alegeti din randul prietenilor sau rudelor necasatorite. De la prieteni din copilarie la colegi de facultate, fiecare mire si mireasa va gasi in mod cert o persoana pe care sa se bazeze pentru ziua nuntii.

In Romania, domnisoara si cavalerul de onoare au ca principala sarcina insotirea mirilor, respectiv a alaiului de nunta, de la gatirea mirilor acasa, la ploconitul nasilor, apoi la intrarea in biserica, culminand cu primirea oaspetilor la restaurant. La finalul petrecerii, tot domnisoarele de onoare si cavalerii sunt cei vizati sa prinda buchetul, respectiv jarteaua miresei, motiv pentru care este firesc sa nu fie casatoriti.

Comentarii pentru articolul Cum iti alegi domnisoarele si cavalerii de onoare

Articole similare din categoria Organizare nunta

Daca nu te-ai mai aflat pana acum in ipostaza de nasa de cununie si ai nevoie de cateva informatii legate...
Daca doresti sa faci fundite pentru cutiile de cadouri sau pentru personalizarea marturiilor de nunta, iti prezentam intr-un tutorial video...
Se apropie botezul finutei/finutului tau si pentru ca nu ai avut pana acum onoarea sa nasesti un copil, ti-ai dat...
Organizarea nuntii perfecte pas cu pas incepe cu cateva luni inainte de ziua cea mare. Pentru ca lucrurile sa isi...

Ultimele produse adaugate

LIKE US

Produse noi

Pentru un eveniment deosebit in stil clasic, la care persista...
RON 2,99

Cel mai vizualizat

Iti doresti sa le oferi invitatilor la nunta ta marturii...
RON 4,24 4,99
Set marturii de nunta sare si piper mire si mireasa...
RON 7,84 9,80
Pentru o nunta de poveste cu tema "Cenusareasa", poti oferi...
RON 4,24 4,99
Iconitele din sticla sunt o marturie potrivita pentru orice botez,...
RON 4,80 6,00
Marturiile iconite sunt un cadou de nunta inspirat care in...
RON 4,80 6,00

Reduceri

Casuta dar nunta cu decor ivory este folosita pentru strangerea...
RON 72,00 90,00