SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Obiceiuri si traditii: Gatitul miresei

IMG-BLOG

Gatitul miresei este un obicei de nunta din tara noastra care este pastrat cu sfintenie in majoritatea zonelor din Romania. Acest obicei se refera la faptul ca mireasa isi pregateste pentru nunta tinuta, coafura si machiajul in ziua evenimentului cu scopul de a-si desavarsi aspectul fizic. Orice mireasa isi doreste sa arate ca o printesa in cea mai frumoasa zi din viata ei, cand isi leaga destinul de al barbatului iubit.

Atunci cand se gateste, mireasa este ajutata de catre nasa, mama, dar si domnisoare de onoare. Conform traditiei, obiceiul numit gatitul miresei ar trebui sa aiba loc in camera unde mireasa si-a petrecut ultimii ani din viata, daca nu chiar si copilaria. In zilele noastre multe dintre mirese se pregatesc de nunta intr-o camera de hotel, mai ales daca nunta are loc in alta localitate fata de cea in care a copilarit mireasa.

Fiecare pas din gatitul miresei va fi capturat pe camera, iar in tot acest proces mireasa se va folosi de un set pentru gatitul miresei, compus din: tavita, oglinda, perie de par si optional, cutiuta pentru verighete. Setul ales poate fi decorat in culorile nuntii sau dupa tema evenimentului.

Traditia gatitul miresei este urmata si de alte obiceiuri, cum ar fi impartirea cocardelor pentru invitati, dar si ruperea turtei de catre nasa deasupra capului miresei. Dupa aceste datini, alaiul de nuntasi fac o hora in fata casei si pornesc spre biserica.

In ceea ce priveste accesoriile din setul miresei, acestea vor fi pastrate cu drag de catre cea care le-a folosit in ziua propriei nunti. In timp ce tava este un obiect util si poate fi folosita ulterior ca si suport pentru obiectele folosite la taierea motului/ruperea turtei, cutiuta de verighete va fi transformata intr-o caseta de bijuterii, iar oglinda si peria de par pot deveni accesorii de ingrijire personala in viata cotidiana.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

 

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Obiceiuri si traditii: Gatitul miresei

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi