SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Oglinda la nunta: intre necesitate si traditie

IMG-BLOG

Oglinda este un obiect decorativ si practic, care nu poate lipsi de la o nunta, mai ales de la un eveniment in stil traditional. Fie ca mirii sunt superstitiosi si vor sa urmeze pas cu pas obiceiurile de la nuntile romanesti, fie ca acestia nu cred in traditii, cert este ca oglinda este indispensabila la nunta.

Daca urmeaza cel mai important eveniment din viata voastra de cuplu, iata cum se foloseste oglinda la nunta, conform obiceiurilor din popor.

Gatitul miresei. Orice tanara care urmeaza sa se marite vrea sa arate perfect la nunta. Atunci cand nasa o ajuta sa se imbrace si sa se gateasca, domnisoara de onoare ii tine miresei oglinda.

Ultima privire in oglinda inainte de nunta. Inainte sa iasa din casa pentru a merge la biserica, mireasa arunca o ultima privire in oglinda. Dupa acest moment, ea nu mai trebuie sa priveasca in urma, ci sa isi vada de drum, privind cu incredere spre viitor.

Dezvelirea miresei. Dupa cununia religioasa, urmeaza momentul in care nasa ii ia voalul de pe cap miresei si il inlocuieste cu un sal. In acest moment, mireasa se va uita din nou in oglinda ca sa se priveasca pentru prima oara in postura de femeie maritata.

Barbieritul mirelui. Exista un obicei mai vechi, respectat in anumite regiuni ale tarii in care mirele se uita in oglinda in timp ce este barbierit de cavalerul de onoare.

Folosirea oglinzii dupa nunta. Asa cum este firesc, mirii trebuie sa aiba in casa cel putin o oglinda, fara sa exagereze cu numarul oglinzilor din locuinta. Daca intr-o casa sunt prea multe oglinzi, acest lucru aduce ghinion.

Dupa nunta, mirii pot folosi acasa oglinzile de la nunta cumparate de ei insisi sau primite in dar. Oglinda miresei poate fi un cadou din partea nasei pentru mireasa, iar oglinda folosita la "Barbieritul mirelui" un cadou de la nas sau cavaler de onoare pentru fericitul mire.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

IMG-BLOG

Oglinda este un obiect decorativ si practic, care nu poate lipsi de la o nunta, mai ales de la un eveniment in stil traditional.

Fie ca mirii sunt superstitiosi si vor sa urmeze pas cu pas obiceiurile de la nuntile romanesti, fie ca acestia nu cred in traditii, cert este ca oglinda este indispensabila la nunta.

Daca urmeaza cel mai important eveniment din viata voastra de cuplu, iata in ce mod se foloseste oglinda in cadrul obiceiurilor din popor.

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Oglinda la nunta: intre necesitate si traditie

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi