Traditia marturiilor

Unul dintre cele mai vechi obiceiuri de nunta care si-a pastrat continuitatea pana astazi este traditia marturiilor de nunta.
Oferirea cadourilor de nunta invitatilor prezenti la evenimente importante tine de eticheta, dar si de traditie. Prima data, acest obicei a aparut la popoarele mediteraneene si in Europa Centrala, iar apoi s-a extins de la o cultura la alta.

Daca in Evul Mediu, familiile bogate de aristocrati obisnuiau sa ofere invitatilor marturii de nuntapretioase in semn de recunostinta, in zilele noastre, nu se mai ofera bomboniere din aur umplute cu zahar, ca la acea vreme, ci diferite obiecte utile sau marturii amintire.

La nuntile romanesti din secolul XXI se obisnuieste ca invitatii sa fie recompensati cu mici cadouri simbolice, a caror valoare variaza dupa posibilitati. Majoritatea mirilor ofera marturii nuntasilor dupa criterii, cum ar fi: buget, numar de invitati, tema nuntii, aranjamente, locatie, paleta cromatica sau originalitate.

Bunul gust al mirilor reprezinta un alt aspect important pentru alegerea marturiilor de nunta, mai ales daca acestea sunt selectate pentru a intregi decorul meselor. Cu cat sunt mai originale, cu atat nuntasii vor fi mai impresionati de cadourile primite, motiv pentru care marturiile handmade sunt la mare cautare.

Cele mai populare marturii de nunta sunt tratatiile dulci, oferite in cutiute elegante, saculeti de rafie, tulle, dantela sau alt material.  Un dar compus din cinci bomboane simbolizeaza valoarea unei relatii durabile, care se bazeaza pe cinci principii esentiale: sanatate, prosperitate, fertilitate, fericire si longevitate.

Marturiile de nunta cutiute se leaga cu fundita sau snur si se ofera impreuna cu un biletel pe care este scris un mesaj, cum ar fi: multumesc, pentru tine etc. La cerere, marturiile se pot personaliza cu numele mirilor si data nuntii. Acestea se ofera direct invitatilor la sfarsitul evenimentului sau se pun pe mese, in fata fiecarei persoane in parte. Marturiile se pot oferi si la alte evenimente, cum ar fi botez, nunta de argint sau de platina.

La SelfEvents.ro poti achizitiona marturii de nunta utile (set tacamuri inox, set sare si piper, infuzor ceai, marturii evantai, tirbuson, desafacator sau dop de sticla), marturii dulci (realizate din sarmulita sau carton), dar si marturii amintire cu rol practic, cum sunt marturiile semne de carte.

Comentarii pentru articolul Traditia marturiilor

Articole similare din categoria Organizare nunta

Daca nu te-ai mai aflat pana acum in ipostaza de nasa de cununie si ai nevoie de cateva informatii legate...
Cununia civila are loc atunci cand un barbat si o femeie care au implinit varsta legala (16 ani la femei...
Un voal de mireasa simplu poate fi realizat din tulle care se tiveste pe margini cu ata si acul pentru...
Pentru tinerii insuratei care vor sa isi duca relatia la stadiul urmator, dar nu cunosc regulile instituite de Biserica, ne-am...

Ultimele produse adaugate

LIKE US

Produse noi

Daca iti plac accesoriile de nunta clasice si doresti sa...
RON 80,00

Cel mai vizualizat

Iti doresti sa le oferi invitatilor la nunta ta marturii...
RON 3,78 4,20
Set marturii de nunta sare si piper mire si mireasa...
RON 7,91 8,80
Pentru o nunta de poveste cu tema "Cenusareasa", poti oferi...
RON 4,41 4,90
Ofera invitatilor tai marturii nunta set cutiute mire si mireasa,...
RON 3,40 4,00
Marturiile biberon bleu din plastic sunt o alegere inspirata pentru...
RON 2,25 2,50

Reduceri

Pentru ca nunta este un moment festiv, la care mirii...
RON 71,26 75,00