SelfEvents.ro - marturii nunta, marturii botez, trusouri botez, accesorii nunta si botez
IMG-LOGO

Cum sa alegi meniul de nunta?

IMG-BLOG

Alegerea meniului de nunta se face dupa mai multe criterii. Poti sa alegi meniul in functie de tema nuntii, dar si dupa buget, sezon sau gusturi personale.

Spre exemplu, daca nunta este una in stil rustic, meniul traditional romanesc este cea mai buna alegere, insa, in cadrul unei nunti formale, in stil urban, poti combina meniul clasic cu preparate din bucataria internationala.

Dupa ce ai aflat cum sa alegi restaurantul pentru nunta, mai jos iti prezentam o serie de criterii menite sa te inspire in alegerea meniului de nunta.

Tine cont de varsta si de preferintele culinare ale invitatilor
Atunci cand alegi meniul de nunta, tine cont de faptul ca la nunta participa oameni din categorii sociale diverse, cu gusturi variate, astfel incat sa oferi o paleta larga de aperitive si specialitati culinare de care sa se bucure orice invitat, indiferent de varsta. Deja cunosti gusturile participantilor din familie, a celor mai apropiati prieteni si ale nasilor si stii daca la masa vor lua parte si copii. Discuta cu reprezentatii restaurantului daca exista posibilitatea de a concepe meniuri personalizate pentru ca oaspetii sa se bucure de preparatele servite.

Nu sari peste degustare
Indiferent de stilul nuntii, nu uita ca inainte de eveniment degustarea preparatelor este foarte importanta. In acest fel, nu vei avea surprize neplacute la nunta. Mergi la restaurant sa degusti preparatele impreuna cu logodnicul tau. Doua impresii conteaza mai mult decat una.

Afla pretul meniului
Stabileste din timp pretul meniului, pentru a decide daca este avantajos sa cumperi si bauturile de la restaurant sau le comanzi separat. Asigura-te ca pretul este unul fix, fara taxe suplimentare. La acest punct, ia in considerare si bacsisul chelnerilor. Acesta poate fi cuprins in pretul meniului sau poate fi separat.

Ia in calcul bufetul suedez (cel putin pentru aperitive in cadrul unei nunti urbane)
Invitatii isi vor putea umple farfuriile cu ceea ce considera de cuviinta si cu siguranta vor gasi aperitive calde si reci pe gustul lor, daca organizezi un bufet suedez.

Nu face economie la desert
Tortul de nunta este vedeta oricarei petreceri, asa ca incearca sa alegi un tort gustos si usor de savurat, care sa ii multumeasca pe toti invitatii, ales dupa sezon si tema nuntii. De asemenea, cantitatea se alege tinand cont de numarul de invitati. De regula, fiecare invitat primeste aproximativ 100 grame, ceea ce inseamna un kilogram de tort pentru zece invitati.

Tine cont de anotimp
Daca iarna se practica servirea aperitivelor calde, la nuntile de vara, numarul acestora scade semnificativ si creste al gustarilor reci, servite cu legume de sezon (rosii, castraveti, salata verde). In ceea ce priveste bauturile, poti inlocui sampania cu vin spumant pentru a economosi bani, iar la desert tortul se alege tot in functie de sezon.

Meniul este esential pentru orice eveniment, iar daca acesta nu este pe placul invitatilor, inseamna ca nunta va fi un esec total. Dupa ce ai aflat care sunt criteriile de alegere a meniului de nunta, compara ofertele de la mai multe restaurante din zona ta si contacteaza furnizorii pentru a rezerva locatia de nunta.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez si sa afli in timp util de toate reducerile de pe site-ul nostru, urmareste-ne permanent si aboneaza-te la conturile noastre de social media aici:

https://www.facebook.com/SelfEvents/

https://www.instagram.com/self_events/

https://ro.pinterest.com/selfeventsro/

COMENTARII PENTRU ARTICOLUL Cum sa alegi meniul de nunta?

ARTICOLE SIMILARE DIN CATEGORIA Organizare nunta

Produse noi

30%

Set pahare mov nasi

80.00 Lei 56.00 Lei
30%
30%